• CORTI

    DPOAE VE TEOAE CİHAZI
  • AUDERA PRO

    KLİNİK İUP/OAE
  • NOVUS

    AABR/OAE YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMASI

OTOAKUSTİK EMİSYON

Otoakustik emisyon cihazları tamamen klinik, tanısal, tarama cihazlarından, el tipi veya taşınabilir cihazlara kadar çeşitlilik göstermektedir. Birden fazla özelliğe sahip kombine cihazları da vardır. OAE cihazları iç kulakta bulunan dış tüylü hücrelerin fonksiyonunu ölçmek için DPOAE (Distorsiyon Ürünü Otoakustik Emisyon) , TEOAE (Geçici Uyarılmış Otoakustik Emisyon), Spontane OAE (Spontan Otoakustik Emisyon) bir dizi test türü içermektedir. Tarama OAE’ler, DPOAE, TEOAE veya her ikisiyle birlikte, önceden tanımlanmış protokollerle birlikte kullanılabilir.

 

GÜNCEL GSI OAE CİHAZLARI

DPOAE VE TEOAE CİHAZI

CORTI

GSI Corti™ bebekler, çocuklar ve yetişkinler için Otoakustik Emisyonları (OAE'ler) ölçen, taşınabilir, pille çalışan bir tanı ve tarama cihazıdır. Corti, Distorsiyon Ürünü Oto Akustik Emisyon (DPOAE) ve Geçici Uyarılmış Otoakustik Emisyon (TEOAE) ölçümleri için önceden tanımlanmış ve kullanıcı tanımlı protokollerle maksimum hız ve esneklik sunar. Tarama saniyeler içinde tamamlanarak zamandan tasarruf sağlamanın yanısıra yenidoğanın uyanma riskini de azaltır. Corti cihazında tanısal ve tarama için üçer adet, toplamda 6 adet yapılandırma seçeneği bulunmaktadır. Tarama seçenekleri: DP, TE veya DP+TE, tanısal seçenekler: DP, TE veya DP+TE ‘dir.

  • MİNİMUM EĞİTİM GEREKİR

    Her iki kulakta değerlendirme için sadece üç düğmeye basmak yeterlidir

  • GÜRÜLTÜYÜ KESİN

    Gürültüyü engelleme özelliği sayesinde, cevabı değişken arka plan gürültüsünden ayrılmasını sağlar

  • 8 SANİYE GİBİ KISA BİR SÜREDE

    Tek bir kulakta DPOAE testi 8 - 16 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanabilir

KLİNİK İUP/OAE

AUDERA PRO

Audera Pro, çeşitli odyolojik uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli testler sunmaktadır. Cihaz hızlı, verimli ve kullanımı kolay olmasının yanı sıra uygun veritabanı yönetimi ile test sonuçlarının düzenlenmesi ve yorumlanmasını sağlar. Cihaz, ECochG, ABR, MLR, LLR, SN10, P300/MMN, ASSR ve eABR olmak üzere kapsamlı bir işitsel uyarılmış potansiyel testlerini içermektedir. Opsiyonel olarak ise AEP, ASSR, DPOAE, TEOAE ve VEMP monitörizasyonu bulunmaktadır. Kliniğin ihtiyaçlarına yönelik farklı opsiyonel modalite lisansları satın alınarak farklı testlerin bir kombinasyonu gerçekleştirilebilir. Audera Pro, odyologlar ve klinikler için mükemmel bir seçenektir.

  • ÇOKLU ANALİZ ARAÇLARI

    Test verilerinin doğrulanmasına yardımcı olmak için çeşitli objektif analiz araçlarını kullanın

  • ETKİN VERİ TOPLAMA

    Audera Pro'nun modülleri önceden tanımlanmış protokollere ve normatif verilere sahiptir

  • CE-CHIRP İLE DAHA BÜYÜK GENLİK

    CE-Chirp ve CE-Chirp Octave Band uyaranlarını kullanarak zamandan tasarruf edin ve güveninizi artırın

AABR/OAE YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMASI

NOVUS

GSI Novus™, şık ve taşınabilir bir yenidoğan işitme tarama cihazıdır. Kompakt tasarımı ile donanımlı olan cihaz, dokunmatik bir ekrana sahiptir. Novus, AABR, TEOAE ve DPOAE'nin birleşimi ile yapılandırılabilir, bu özellik sayesinde sorunsuz bebek taramalarına imkan tanır. Cihaz, aynı anda her iki kulağın AABR testlerini yapabilir bu özelliği sayesinde, zamandan ciddi bir tasarruf sağlar. Novus'a kablosuz şarj yuvası da dahildir, şarjı biten cihazı şarj yuvasına yerleştirilerek kolaylıkla şarj edilmesi sağlanır. Şarjı tam dolu olan Novus, 50 ABR veya 150 OAE testi gerçekleştirir.

  • PORTATİF TASARIM

    Novus'u test yapacağınız yere kolayca taşıyın

  • GÜVENİLİR TESTLER

    Hastane veya kliniklerin günlük yoğun temposuna dayanaklı olarak tasarlanmıştır

  • KULLANIMI KOLAY

    Klinisyenlerin hızla öğrenebileceği basit arayüz

OAE TEMELLERİ

OTOAKUSTİK EMİSYON TESTİ NEDİR?
Otoakustik emisyon testi iç kulakta bulunan dış tüylü hücrelerin fonksiyonunu ölçmek için kullanılan bir testtir. Temel uygulama alanları, koklear - retrokoklear ayırıcı tanısı, yenidoğan işitme taraması, gürültüye bağlı işitme kaybının erken tanısı ve koklear işlevi etkileyen bozukluklardır.

OAE TESTLERİ NASIL YAPILIR?
OAE’ leri testi basit ve ağrısız bir işlem olup, genellikle birkaç dakika içinde tamamlanmaktadır. Test sırasında dış kulak yoluna bir hassas mikrofon yerleştirilir. Ayarlanan şiddet ve frekanstaki ses kulağa gönderilir. İç kulak içerisindeki tüy hücreleri bu sese yanıt olarak otoakustik emisyonlar üretir. Bu emisyonlar dış kulak yoluna yerleştirilen hassas mikrofon aracılığı ile kayıt edilir. Kayıt edilen bu bilgi OAE cihazları ile analiz edilir.

TARAMA VE TANISAL OTOAKUSTİK EMİSYON TESTLERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Tarama OAE testi, işitme sistemi içindeki problemleri hızlı bir şekilde tespit etmek için kullanılır. Bu test, genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda işitme kaybı riskini belirlemek için rutin olarak uygulanır. Tarama OAE testi, işitme sistemi içindeki saç hücrelerinin normal işlevlerinden kaynaklanan otoakustik emisyonları kaydeder. Bu emisyonlar, işitme sistemi içindeki problemleri belirlemek için analiz edilir.

Tanısal OAE testi ise, işitme kaybının sebebini belirlemek için kullanılır. Bu test, işitme kaybının nedenini belirlemek için daha ayrıntılı bir inceleme gerektiren durumlarda uygulanır. Tanısal OAE testi, işitme sistemi içindeki tüy hücrelerinin normal işlevlerinden kaynaklanan otoakustik emisyonları kaydeder ve daha sonra işitme sistemi içindeki problemleri belirlemek için analiz edilir. Tanısal OAE testi, işitme kaybının nedenini belirlemek için kullanılabilir ve ayrıca işitme sistemi içindeki problemleri tedavi etmek için uygulanan tedavinin etkinliğini değerlendirmek için de kullanılabilir.