• AUDERA PRO

    KLİNİK İUP/OAE
  • NOVUS

    AABR/OAE YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMASI

UYARILMIŞ POTANSİYELLER

İşitsel Uyarılmış Potansiyel cihazları tamamen klinik, tarama ve bilgisayar tabanlı cihazlardan, el tipi veya taşınabilir cihazlara kadar çeşitlilik göstermektedir. Birden fazla özelliğe sahip kombine cihazları da vardır. Klinik İUP cihazı, nöral senkronizasyon veya kortikal fonksiyonların aktivitelerini ölçümleyebilmek için ECochG, ABR, MLR, LLR, P300 ve ASSR gibi testleri içerir. Tarama ABR cihazlarında ise test sonunda ‘Geçti’ veya ‘Kaldı’ yanıtları ile hızlı sonuç sağlamaktadır.

 

GÜNCEL GSI İŞİTSEL UYARILMIŞ POTANSİYEL CİHAZLAR

KLİNİK İUP/OAE

AUDERA PRO

Audera Pro, çeşitli odyolojik uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli testler sunmaktadır. Cihaz hızlı, verimli ve kullanımı kolay olmasının yanı sıra uygun veritabanı yönetimi ile test sonuçlarının düzenlenmesi ve yorumlanmasını sağlar. Cihaz, ECochG, ABR, MLR, LLR, SN10, P300/MMN, ASSR ve eABR olmak üzere kapsamlı bir işitsel uyarılmış potansiyel testlerini içermektedir. Opsiyonel olarak ise AEP, ASSR, DPOAE, TEOAE ve VEMP monitörizasyonu bulunmaktadır. Kliniğin ihtiyaçlarına yönelik farklı opsiyonel modalite lisansları satın alınarak farklı testlerin bir kombinasyonu gerçekleştirilebilir. Audera Pro, odyologlar ve klinikler için mükemmel bir seçenektir.

  • ÇOKLU ANALİZ ARAÇLARI

    Test verilerinin doğrulanmasına yardımcı olmak için çeşitli objektif analiz araçlarını kullanın

  • ETKİN VERİ TOPLAMA

    Audera Pro'nun modülleri önceden tanımlanmış protokollere ve normatif verilere sahiptir

  • CE-CHIRP İLE DAHA BÜYÜK GENLİK

    CE-Chirp ve CE-Chirp Octave Band uyaranlarını kullanarak zamandan tasarruf edin ve güveninizi artırın

AABR/OAE YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMASI

NOVUS

GSI Novus™, şık ve taşınabilir bir yenidoğan işitme tarama cihazıdır. Kompakt tasarımı ile donanımlı olan cihaz, dokunmatik bir ekrana sahiptir. Novus, AABR, TEOAE ve DPOAE'nin birleşimi ile yapılandırılabilir, bu özellik sayesinde sorunsuz bebek taramalarına imkan tanır. Cihaz, aynı anda her iki kulağın AABR testlerini yapabilir bu özelliği sayesinde, zamandan ciddi bir tasarruf sağlar. Novus'a kablosuz şarj yuvası da dahildir, şarjı biten cihazı şarj yuvasına yerleştirilerek kolaylıkla şarj edilmesi sağlanır. Şarjı tam dolu olan Novus, 50 ABR veya 150 OAE testi gerçekleştirir.

  • PORTATİF TASARIM

    Novus'u test yapacağınız yere kolayca taşıyın

  • GÜVENİLİR TESTLER

    Hastane veya kliniklerin günlük yoğun temposuna dayanaklı olarak tasarlanmıştır

  • KULLANIMI KOLAY

    Klinisyenlerin hızla öğrenebileceği basit arayüz

İŞTİSEL UYARILMIŞ POTANSİYELLERİN TEMELLERİ

İŞİTSEL UYARILMIŞ POTANSİYELLER (İUP) NEDİR?
İşitsel uyarılmış potansiyeller işitme sisteminin elektrofizyolojik testleridir. Bu testler işitsel yolların elektriksel aktivitelerinin ölçülmesinde kullanılır. Kullanım alanları, koklear implant veya işitme cihazı kullanan bireylerin dil ve konuşma gelişimini değerlendirmek, retro koklear patolojilerin ve işitsel yolların fonksiyonların değerlendirilmesidir. İUP değerlendirmesinde elektrotlar hastanın başına yerleştirilir ve uyaran gönderilir. Uyarana cevap olarak oluşturulan yanıtlar dalga formları halinde cihaza aktarılır ve sonuçlar klinisyen tarafından yorumlanabilir. Uyarılmış potansiyeller ECochG, ABR ve ASSR gibi birkaç ayrı testten oluşmaktadır, her bir test işitsel yolun farklı alanlarını ölçmektedir.

CE-CHIRP NEDİR?
CE-Chirp, işitme testlerinde kullanılan bir uyarı sinyali türüdür. Bu sinyal, kokleanın apikalden bazala doğru ilerleyen frekans hassasiyetine benzer şekilde, zaman içinde giderek artan frekans bileşenleri içerir. Bu sayede, kokleanın tonotopik yapısına uygun olarak nöral aktivasyon sağlanır. CE-Chirp'in faydası daha kısa test süresi ile yorumlamada artan güvendir.

AABR'Yİ STANDART ABR'DEN AYIRAN NEDİR?
AABR (Automatic Auditory Brainstem Response – Otomatik İşitsel Beyinsapı Cavapları), işitme siniri ve beyin sapı işitme yolundaki sinirsel aktivitelerin ölçümünde kullanılan bir işitme testidir. AABR, işitme kaybı taramalarında kullanılan hızlı ve temel bir testtir. ABR ise daha ayrıntılı bir testtir ve işitme kaybı nedenini belirlemek ve işitme sistemi fonksiyonlarını daha kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için kullanılır. AABR, sadece işitme kaybı olup olmadığını tespit etmeye odaklanırken, ABR daha detaylı bir analiz yaparak işitme sisteminin farklı seviyelerindeki olası sorunları belirlemeye çalışır.

UYARILMIŞ POTANSİYEL TESTİ YENİDOĞAN İŞİTME TARAMASINA NASIL UYGULANIR?
İşitsel uyarılmış potansiyeller (İUP), yenidoğan işitme taraması sırasında kullanılan bir işitme testidir. Bu test sırasında, dış kulak yoluna kulaklık yerleştirilir ve kulağa ses verilir. İşitme siniri ve beyin sapı işitme yolu boyunca hangi noktalarda elektriksel aktivitenin ölçülmesi gerektiği belirlenir. Bu test sırasında, yenidoğanın sakinleşmesi veya uyuması gerekir, çünkü hareketler ve elektromiyografik aktivite (kas aktivitesi) test sonuçlarını etkileyebilir. Test esnasında bebeğin başının belirli bir pozisyonda tutulması da önemlidir. Test sonuçları, özel bir bilgisayar programı kullanılarak analiz edilir ve işitme kaybı olup olmadığı değerlendirilir. Bu test, doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde yapılmalıdır.